Waarom niemand Tantra begrijpt

November 19, 2019

Je weet niet hoe fietsen voelt als je nog nooit op een fiets hebt gezeten. Je weet niet hoe het voelt om iemand te verliezen als je nog nooit iemand verloren hebt. Je kan niet weten hoe het is om een kind op te voeden als je zelf geen kinderen hebt. 

Je zou het je kunnen voorstellen hoe dingen gaan, maar het echt 'weten' weet je nooit zolang je het niet gedaan hebt. Natuurlijk kun je als je goedgelovig bent, het denken te weten doordat andere mensen het zeggen. Dat kan én mag! 

 

Dat hele tantra-gebeuren is echt niets voor mij. 

 

Ik moet altijd grinniken wanneer iemand deze opmerking maakt, want tantra gaat voor mij over het gevoel van vrijheid. Een gevoel dat voor iedereen iets anders kan betekenen en je op verschillende levels kan ervaren. Een gevoel waar iedereen op de één of andere manier naar streeft. Waar we van alles voor willen doen om te bereiken, zodat we zeker weten dat we in vrijheid kunnen leven. Deze vrijheid heeft ons gebracht tot waar we nu zijn, met alle ontwikkelingen en ons ruimere bewustzijn. 

Maar zeker 'weten' dat je in vrijheid leeft is fijn zolang jouw buitenwereld zo gerangschikt blijft op de manier waarop het voor jou prettig is. Is dan de vrijheid niet één grote illusie? 

 

 

Dus als tantra over vrijheid gaat dan is het zeker iets voor iedereen. Misschien begint het wel bij de keuzevrijheid, het bewustzijn hebben dat je altijd de mogelijkheid hebt om een keuze te maken. Je kunt ervoor kiezen jezelf te observeren, jouw gevoel en handelen. Zo breng je de aandacht naar je binnenwereld en kom je de "donkere" plekken tegen waarin je nog geen vrijheid ervaart. Dán kun je kiezen! Vind je ze frustrerend en lastig? Druk je deze plekken weg, net doen alsof ze niet bestaan? Ga je er enorm mee worstelen? Tot de bodem uitzoeken waar ze vandaan komen en uren aan therapie aan besteden?  

Of ga je er met liefdevolle aandacht naar toe? Kun je ervoor kiezen om geen oordeel te hebben over jouw donkere plekjes? Dát is vrijheid! 

 

Ik kies ervoor om mijn liefdevolle aandacht te richten op de intieme en seksuele vrijheid. Dit is zo lang een verborgen donkere plek geweest dat het tijd is dat het lichter wordt. Omdat ik denk dat ik niet de enige ben nodig ik jou uit om te komen baden in de liefdevolle aandacht van het "tantra-gebeuren". 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© Okt 2019 by Nicole Everts                                                                    ClearSpirit       KvK-nummer:  6480116