Open Mind

May 16, 2019

De letterlijke vertaling van ClearSpirit is Heldere Geest. Een wat duidelijkere omschrijving is Open Mind. Een perfecte en korte omschrijving van de visie van mijn praktijk. Je hebt een open mind nodig om je ook maar enigszins te kunnen (of durven) verdiepen in tantra. Het is een levenskunst om open te zijn. 

 

Ik werd geïnspireerd om een nieuwe blog te schrijven. Deze keer over de "beperkingen" van een gesloten mind. Een hoofd met ontelbare (belemmerende) overtuigingen en onjuiste gedachten. De inspiratie kwam door een uitspraak van een klant, die zei: 'sinds ik bij jou kom voor de massages voel ik mij meer verbonden met mijn lijf. Ik vind mijn lijf eigenlijk ook heel mooi.' 

JA! Dit is een ultiem voorbeeld van het ontdekken van een overtuiging die niet klopte, want je lijf is inderdaad heel mooi. Elk lijf, geen uitzonderingen. Wanneer je dit ontdekt tot in de diepste kern, voel je de waarde van jezelf. 

 

Zoals Byron Katie ook zegt, "is het waar?" Is de gedachte die je nu hebt waar en kun je zeker weten dat het waar is? Ik vind het persoonlijk heerlijk om hiermee te spelen. Luchtig en vergevingsgezind. Ah oké, dit heb ik gedacht, uitademen en vergeven. Als ik beter wist had ik het anders gedaan. Dit zijn een aantal van mijn onjuiste overtuigingen die ik regelmatig nog tegenkom: 

 

 • Ik ben te dik om naakt massages te geven.

 • Ik ben heel slecht in contacten onderhouden. 

 • Ik kom nooit meer over het misbruik heen. 

 • Ik moet het verdienen om liefde te krijgen. 

 • Ik ben veel te impulsief en moet het rustiger aan doen. 

 • Ik kom heel moeilijk van deze overtuigingen af. 

 

Best confronterend om er zo een paar op een rijtje te zien staan. Ze zijn allemaal lekker niet waar en zodra ik me daar bewust van word, komt er een heerlijke opluchting. Dit is zo liefdevol en belangrijk voor een beter leven. Laat ik ze maar vervangen door fijne overtuigingen: 

 

 • Ik ben uitstekend in het geven van naakte massages. 

 • Ik onderhoud liefdevol mijn contacten en de verbinding met mensen. 

 • Ik ben aan het helen van het misbruik. 

 • Ik bén onvoorwaardelijke liefde. 

 • Ik volg mijn intuïtie en vertrouw op de uitkomsten van mijn acties. 

 • Ik kijk liefdevol naar oude en belemmerende overtuigingen. 

 

 

Wat ik in mijn praktijk veel merk is dat iedereen wel kan genieten. Alleen dat de intensiteit van de massage kan verschillen. Per moment en per gemoedstoestand. Je komt tijdens de stilte veel gedachten tegen en die kunnen belemmerend zijn. Dit beperkt jou in het genieten en aan overgeven aan het moment. Ik mag ten aller tijden genieten van het leven. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© Okt 2019 by Nicole Everts                                                                    ClearSpirit       KvK-nummer:  6480116