Quick fix.

April 16, 2019

Van snelle oplossingen naar 'lui' zijn. 

 

Er zijn eigenlijk twee redenen waarom iemand in mijn praktijk zou kunnen komen. Eén, je wil fijn genieten van een massage sessie in het moment. Lekker even niets doen en in overgave komen.

Twee, je wil wat teweeg brengen in je leven. Iets loopt niet helemaal lekker en je ervaart (veel) stress. Je hoopt met de sessie een manier te vinden om met je issues om te gaan. 

Met allebei de redenen is niets mis, je zorgt bij beiden goed voor jezelf.  Waar het spaak gaat lopen is wanneer je ze door elkaar gaat halen, wanneer je de sessie wilt gebruiken om weg te lopen van je dagelijkse stress. Eigenlijk ook prima, ik heb geen oordeel over hoe jij je leven in wilt richten. Een oplossing is het helaas niet. 

 

Veel mensen zijn op zoek naar de quick fix. Er zijn frustraties over hoe het leven verloopt, "word ik %^%#& alweer afgesneden op de weg!", "wat is de rij in de supermarkt toch lang..", "wat een lawaai van de grasmaaier", "loopt ze alweer te zeiken over de rommel in huis", noem maar op. Hier moet natuurlijk iets aan gedaan worden. De ander mag je absoluut niet meer afsnijden, mensen moeten maar op een ander tijdstip boodschappen doen en in je relatie moet je partner vooral veel rekening met jou houden. 

Heerlijk zo'n quick fix! Je hebt een dag dat helemaal op rolletjes verloopt, niet afgesneden op de weg, rust in de buurt en het huis is opgeruimd. Totdat... er uit onverwachte hoek toch een %$#^$ rij bij de supermarkt staat! Dit kan echt niet. 

 

Eigenlijk eis je van anderen en van je omgeving dat zij een snelle oplossing hebben voor jouw ongemakkelijkheden. Het is niet fijn en het moet weg! Maak je geen zorgen, veel mensen kennen deze frustraties en ze zijn minder moeilijk dan je denkt. 

 

 

 

De belangrijkste tip die ik je kan geven is: word maar lui! Niet dat je direct een algehele houding van achjaaaa moet aannemen, maar gericht kijken naar de dingen die belangrijk voor je zijn. Die verdienen jouw oprechte aandacht en mogen/kunnen je beïnvloeden. De rest, daar mag je best "achja" tegen zeggen, je schouders ophalen en even zuchten.

Ook gericht kijken naar de dingen waar je invloed op hebt is belangrijk, want ergens boos over worden zonder dat je er iets aan kan veranderen is zonde van je tijd. 

 

Ik durf te wedden dat je door even stil te staan wanneer je de quick fix verlangt, veel meer ruimte ervaart. Alles krijgt wat meer een juiste plek op je prioriteitenlijstje.

Wat doe je dan in godsnaam met de tijd die je opeens over houdt? Ik zou ze afwisselen met leuke dingen voor jezelf doen: 

https://www.clearspirit.nl/aanbod

Daarnaast misschien wel kijken hoe je met jouw vrijetijd de wereld een stukje beter kan maken:  https://leukegeit.nl/minder-plastic/

Of gewoon lui zijn en niets doen. Echt ontspannen is moeilijker dan je denkt hoor! 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© Okt 2019 by Nicole Everts                                                                    ClearSpirit       KvK-nummer:  6480116