Naakt is niet bloot

November 11, 2018

 

Sinds ik na ruim een jaar vrijgezel te zijn geweest weer een relatie heb besef ik mij hoe gemakkelijk ik naakt kan zijn bij (nieuwe) mensen. Ik heb er geen problemen meer mee om fysiek uit de kleren te gaan. Meestal voelt het als een bevrijding, lekker de kleren uit. Het andere "naakt" zijn, jezelf blootgeven, daarentegen.. Dat is voor mij toch hele andere koek. Iets wat enorm veel inzichten oplevert die ik in deze blog graag wil delen. 

 

In mijn relaties heb ik een diep verlangen om de ander helemaal te zien, te horen en te voelen. Ik geloof dat ieder mens dit verlangen herkent en deelt. Het is namelijk prachtig wanneer iemand de ruimte voelt om compleet zichzelf te zijn.

Deze ruimte schep je in principe altijd zelf. Je kunt namelijk wel zeggen dat je de ander alle ruimte geeft, maar het is oneerlijk wanneer je jezelf die ruimte niet gunt. Dit heeft alles te maken met zelfliefde. Je beter voordoen dan dat je bent, je aanpassen aan de wensen van je omgeving en je emoties onderdrukken zijn allemaal manieren om de liefde buiten jezelf te zoeken. Pas dan vinden ze me aardig, maar je wordt dan geliefd om hoe je je voordoet. Pijnlijk voor alle partijen. 

 

 

 

 

In bijna al mijn vorige relaties heb ik mij beter en sterker voor gedaan dan dat ik was. Sorry mannen! Het was mijn overlevingsmechanisme waardoor ik zeker dacht te weten niet gekwetst te worden. Mislukt en een harde leerschool ook. Ik was er van overtuigd dat wanneer ik aardig zou doen en mij aan zou passen aan de behoeftes van de ander, ik diegene niet kwijt zou raken. Auw, dat is een oude pijn. Het verlaten worden, bang om alleen te zijn en om niet leuk gevonden te worden. Alsnog werd ik 'verlaten', stond ik er alleen voor en zijn er altijd mensen die mij niet leuk vinden.

 

Toen het besef kwam dat van jezelf houden misschien wel de enige oplossing zou kunnen zijn voor mijn problemen, ben ik het gaan uitproberen. Eerst super geforceerd "ik houd zielsveel van mijzelf en ik mag zijn zoals ik ben" zeggen, terwijl ik mezelf omhels. Dat was enorm gek om te doen, maar na een aantal weken had het zijn effect en merkte ik dat ik me vrijer voelde. Meer schijt aan wat anderen zouden vinden, want ik hou toch wel van mezelf. 

Hierdoor ben ik veel leuker geworden in het contact met anderen, veel opener en toegankelijker. Althans, voor de meesten dan. Zoveel zelfliefde kan namelijk ook te confronterend zijn wanneer iemand echt niet met zichzelf door één deur kan. Die kunnen dan zeker niet met een ander erbij door dezelfde deur. Ontzettend jammer, maar begrijpelijk, aangezien ik nog steeds wel weet waar ik vandaan kom. Van honderd lagen 'kleding' naar misschien vier. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© Okt 2019 by Nicole Everts                                                                    ClearSpirit       KvK-nummer:  6480116